Testing

Inspanningstest

Om gericht te kunnen trainen en het maximale uit je trainingen te halen is het noodzakelijk eerst jouw trainingszones te bepalen. Dit kan door middel van een maximale fiets/looptest met lactaatmetingen. We bepalen de hartslagzones en/of de wattage zones die je kunt gebruiken tijdens de verschillende soorten trainingen. Nadien is er een bespreking, wordt er advies gegeven en kan er bij een concreet doel een trainingsschema opgesteld worden.

Verloop van de test:
Er wordt eerst geluisterd naar de huidige toestand en de sportieve doelstelling. Daarna wordt een test op de loopband of op de eigen fiets afgenomen. Hierbij zal de snelheid/weerstand gestaag opgedreven worden en kan er via lactaatmetingen een evaluatie gemaakt worden van de conditie.

Inhoud:

  • Inspanningstest met lactaatmeting
  • Bespreking van de resultaten
  • Verslag met bepaling van de trainingszones
  • Trainingsadvies

Om de test te kunnen uitvoeren moet er een sportmedisch geschiktheidsattest voorgelegd worden. Indien je dit niet hebt moet de vragenlijst op sportkeuring.be ingevuld worden.

Kostprijs: 125 EUR
Gepersonaliseerd trainingsschema: 50 EUR

Screening

Wens je blessurepreventief te werken of wil je starten met hardlopen en twijfel je of jouw lichaam er klaar voor is, dan kan je een preventieve screening doen. We gaan op zoek naar zwakke schakels in je lichaam en koppelen hier een gericht oefenschema aan.

Kostprijs:

  • InitiĆ«le screening: 60 EUR
  • Vervolgafspraak: 30 EUR

Coaching

Je wilt als sporter het maximale uit je trainingen halen en ook het risico op blessures verminderen, dan is een gecontroleerd trainingsschema heel erg waardevol. Via onderling overleg wordt rekening gehouden met de eigen optimale tijdsbesteding, zal er hierop een lange termijn planning worden opgesteld en krijg je wekelijks een aangepast schema. Indien er vragen zijn is er steeds contact mogelijk via whatsapp of email.

Kostprijs: 75 EUR/maand

Groepspraktijk Christiaens
Deerlijkstraat 23
8570 Vichte
T 056 77 84 31
E info@groepspraktijkchristiaens.be